סדנאות הבישול שלנו
סדנת הבישול הייחודית שלנו מאפשרת לטרנד הפופולרי של בישול ואוכל להיות הגורם המחבר בין המוטיבציה והגיבוש של הצוותים. אנו מקיימים בן המשתתפים אתגרי מנהיגות, הנאה, וכיף! בתוך כך מתאפשרת חוויה קלילה בה המשתתפים חווים על עצמם את תחושת המנהיגות והחיבור לעמיתים. בחוויה הזו מתקיימת בסופו של דבר ארוחה טעימה לכולם.
עם מה תצאו מהסדנה:
- פיתוח מיומנות בעבודת צוות
- עידוד חתירה למטרה
- קבלת כלים להתמודדות עם הובלת תהליכים
- חיזוק האמונה העצמית ותחושת המסוגלות
- יצירת אחריות אישית
- חיזוק יכולת עמידה בזמנים
- הנאה עצומה מהארוחה, המלווה בסיפוק גדול
הסדנה מיועדת לתלמידים וגם לצוות מורים
הבישול הוא המתודה שלנו להעביר את המסרים של מנהיגות ושיתוף פעולה בצורה שונה וחוויתית
איך הסדנה מתנהלת?
בסדנת התלמידים – המינימום של המשתתפים הנרדש הוא שכבה, כל הסדנה אורכת כ3 שעות, את הסדנה אפשר לקיים בחוץ כמו במגרש או באולם ספורט. נפתח בפרזנטציה, נסביר על המשימה ולבסוף סיכום וארוחה מפנקת משותפת.
בסדנת צוותי מורים – מינימום של המשתתפים הנרדש – 30 משתתפים, כל הסדנה אורכת כ1.5 שעות, את הסדנה אפשר לקיים בחוץ כמו במגרש או באולם ספורט. נפתח בפרזנטציה, נסביר על המשימה ולבסוף סיכום וארוחה מפנקת משותפת.
אנחנו אחראים!
איתנו לא תצטרכו לדאוג, אנחנו מביאים את הציוד והמזון (ללא שתייה)
הציוד שאתם צריכים לספק – נקודות חיבור לחשמל, שולחנות ומפות אל-בד בצבעים שונים לכמות הקבוצות.
ישנה אופציה לסדנה צמחונית או איטלקית (אנחנו לא עובדים עם דגים או בשר).
המלצות על הסדנאות שלנו
שאלות ותשובות
האם אנחנו נדרשים להעביר את הפעילות?
לא. אנחנו באים ומעבירים הכל
כמה זמן אורכת בפעילות?
לתלמידים כ3 שעות, לצוות המורים כשעה וחצי
מינימום קבוצות לקיום הפעילות?
לתלמידים מינימום של שכבה, לצוותי מורים 30 משתתפים
לאיזה אזורים אתם מגיעים בארץ?
לכל הארץ
כמה זה עולה?
המחירים תלויים בכמות האנשים
איפה מתקיימת הפעילות?
בחוץ או באולם ספורט
מי אנחנו
אנו ב”שרביט” מאמינים שהילדים והנוער של היום הם המנהיגים של המחר, לכן יש לפתח את יכולות המנהיגות של דור העתיד על ידי העברת ה"שרביט" לכל תלמיד ותלמידה, תוך לקיחת אחריות ופיתוח יכולות המנהיגות והעצמאות של כל אחד מהחניכים.
לכן אנו פועלים בשיטת 10%-80%-10%:
אנו, חברת "שרביט" מאמינים כי מנהיגות והצלחה שלובים זה בזה! כלומר, לא קיימת הצלחה אמיתית ללא מנהיגות ולהיפך. שמנו לנו למטרה להגיע לכמה שיותר ילדים במערכת החינוך ולהנחיל בהם את המנהיגות. אנו עושים זאת בכדי להעניק לילדים כלים להתמודדות עם אתגרי המאה ה-21 ובכדי שהילדים יהיו מאושרים, שמחים ומצליחים, גם עכשיו וגם בבגרותם.
אנו מבינים כי אישיות האדם מתעצבת בגיל מוקדם ועל כן החלטנו להתמקד בילדים ונוער. במסגרת התוכניות השונות, המשתתפים יעברו תהליך ארוך וחווייתי. בתהליך, המשתתפים ילמדו להכיר את עצמם ואת החזקות שלהם תוך התנסות ממשית בסיטואציות השונות.
חברת שרביט רוצה ליצור שינוי חיובי משמעותי לאורך זמן. מחקרים מציגים כי למידה באופן חווייתי מאפשרת זכירה טובה ואיכותית יותר. על כן, הפעילויות השונות מתבצעות דרך חוויה ומשחק. הפעילויות מתרחשות בתוך ומחוץ לכיתה תוך שילוב של תכנים עיוניים, מעשיים וחווייתיים.
גלריית תמונות
סרטונים
סדנאות נוספות
פעילויות ODT נמצאות היום במרכזן של סדנאות חינוכיות המתקיימות במסגרות שונות. הקונספט של ODT שם דגש על לימוד באמצעות חוויה. באמצעותו אנו יכולים להעניק חינוך ערכי ולפתח תכונות חשובות בקרב המשתתפים. זהו כלי ורסטילי אשר יכול להתאים למטרות שונות. למשל באמצעותו אנו יכולים לתת דגשים שמערכת החינוך אינה מסוגלת לעשות בלימודים עיוניים, או לשפר את עבודת הצוות והמנהיגות בארגון.
ישנם סוגים שונים של פעילויות הנכנסות תחת המטרייה של ODT. הדגש בכולם הוא לימוד באמצעות חוויה ויציאה אל השטח. זהו אינו לימוד סטנדרטי עם חומרים עיוניים, זהו לימוד המבוסס על פעילות מהנה.
הסדנה בעצם לוקחת טרנד פופולרי של בישול ואוכל. היא הופכת אותו למשימת צוות המתקיימת בתנאי שדה ובתנאים תחרותיים. וכך היא בעצם בונה מיקרוקוסמוס לאתגרי המנהיגות, בסביבה ניטרלית ונעימה. בתוך החוויה הזו המשתתפים נאלצים לאמן את תכונות המנהיג, זהו הכלי באמצעותו יוכלו לעמוד בתנאי המשימה ולהשיג את המטרה המתגמלת של ארוחה טעימה לכולם. מתוך החוויה הזו המשתתפים לוקחים איתם כלים המשמשים אותם גם מחוץ לאותו מיקרוקוסמוס.
אלו יכולים להיות תלמידים במערכת החינוך או עובדי החברה, כולם זקוקים לכלים מנהיגותיים והעצמה אישית וקבוצתית. הסדנה מחזקת את יכולות המנהיגות של הפרט, ובכך מחזקת את הקבוצה כולה.
סדנאות בישול ODT
סדנאות בישול יכולות להתאים לצורך שינוי האווירה ויום הגיבוש, של תלמידים או עובדים. זהו כלי ורסטילי אותו ניתן להתאים לכל קבוצה. אין כאן משהו מעמיס אשר יכול להקשות על תלמידים המתמודדים עם עומס לימודים או עובדים המתמודדים עם לחץ בעבודה, בדיוק להפך. זוהי חוויה משחררת המעניקה כלים חשובים לצורך התמודדות עם האתגרים בסביבה החיצונית.
מה שמרוויחים מהסדנה, מלבד ארוחה טובה וחוויה נעימה, זה כלים המסייעים לפרט ולקבוצה להוביל תהליכים. כל אחד זוכה לשפר את כישוריו, להעלות את הביטחון העצמי ותחושות המסוגלות האישית. כל אחד משפר את יכולות התקשורת והאינטראקציות החברתיות, וגם את יכולת החשיבה היצירתית הכל כך חשובה. באים כאן לידי ביטוי אלמנטים של אחריות אישית, עידוד חתירה למטרה ועמידה בלוחות זמנים. והכל מתקיים בו זמנית גם ברמת הפרט וגם ברמת הקבוצה.
סדנאות בישול ODT מומלצות לכל מקרה בו אנו רוצים לגבש קבוצה ולהעניק לחבריה ארגז כלים מעשיר. זוהי פעילות מבורכת במקומות העבודה, בתנועות הנוער, בבתי הספר ובכל מסגרת שבה אנשים מתנהלים יחדיו ופועלים למען מטרות משותפות. כך הם זוכים גם בחוויה מהנה וגם רוכשים כלים להתמודד עם האתגרים העומדים בפניהם בהמשך הדרך.